Sayın Bakan Yardımcımız Dr. Enes Eminoğlu İslam İşbirliği Gençlik Forumu Uluslararası Kuluçka Merkezi açılışına katıldı.

Açılış Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Sayın Ahmet Burak Dağlıoğlu, Bilişim Vadisi Genel Müdürü İsmail Erkam Tüzgem ve farklı alanlarda faaliyet gösteren çok sayıda girişimcinin katılımı ile 24 Şubat 2024 tarihinde İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleşti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin katkıları ile hayata geçen Merkez, finans teknolojisi, e-ticaret, gıda teknolojisi, tarım teknolojisi, spor teknolojisi, robotik, eğitim teknolojisi, iklim teknolojisi, blok zincir, yapay zekâ, oyun gibi farklı alanlarda girişimcilere küresel pazarda kendilerini gösterme fırsatı sunarak Türkiye'nin girişimcilik ekosisteminin ve bu ekosistemin kalbi konumundaki İstanbul'un marka değerini arttırmayı hedeflemektedir.

Sayın Bakan Yardımcımız Dr. Enes Eminoğlu Uluslararası Kuluçka Merkezi açılış töreninde yaptığı konuşmasında; ülkemizin son dönemde yapmış olduğu milli teknoloji hamlelerinin önemini vurgularken, Uluslararası Kuluçka Merkezi’nin de milli teknoloji hamlelerine destek olacak yeni fikirler ve girişimlere ev sahipliği yaparak küresel pazarda teknoloji alanında artık daha fazla söz sahibi olan, bölgesinde ve dünyada daha güçlü bir Türkiye oluşumuna katkıda bulunacağına inandığını aktardı.