Sayın Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak, 17-18 Şubat 2024 tarihlerinde Antalya’da düzenlenen Altıncı Etnospor Forumu’na katıldı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın video mesajı ile başlayan Forumda, açılış konuşmalarını Sayın Bakanımız ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Sayın Necmeddin Bilal Erdoğan gerçekleştirdi.

Sayın Bakanımız konuşmasında, Geleneksel oyunların tüm toplumların ortak mirası olduğunu, Etnospor’un birlikte yaşama kültürümüzü esas alarak sporun birleştirici gücünü hepimize en iyi şekilde sunduğunu ve ecdadımızdan kalan bu mirasın gençlerimize aktarılması noktasında Dünya Etnospor Konfederasyonunun önemli bir vazifeyi yerine getirdiğini aktardı. Ayrıca Türkiye’nin geleneksel sporların gelişmesi için gerek tesis yatırımları ile gerekse tüm kurumlarının koordinasyonu ile Dünya Etnospor Konfederasyonunu desteklediğini açıklayan Sayın Bakanımız Konya’da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları ve Bursa’da düzenlenen 4. Dünya Göçebe Oyunları gibi ülkemiz evsahipliğinde gerçekleştirilen uluslararası organizasyonlara vurgu yaptı.

Konuşmasında geçtiğimiz yıl ülkemizde yaşanan depremler esnasında yanımızda olan bütün ülkelere teşekkür eden Sayın Bakanımız, “Çocuklar uyuyunca sessiz olunur, çoçuklar ölünce değil” diyerek Gazze’de yaşanan dramda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gerek diplomatik gerek insani yardım anlamında Filistin halkının her zaman yanında olduğumuzun altını çizdi.

Açılış konuşmalarının ardından Foruma katılan Bakanların katılımıyla ortak deklarasyon metni imza töreni ve aile fotoğrafı seremonisi gerçekleştirildi.

Altıncı Etnospor Forumuna Azerbaycan, Çad, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Gana, Gine, Kırgızistan, Namibya, Özbekistan, Rusya ve Sierra Leone Bakan düzeyinde, Kamboçya, Türkmenistan ve Kosova ise Bakan Yardımcısı düzeyinde katılım sağlarken Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreter Yardımcısı, Asya Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı ile Dünya Etnospor Konfederasyonu üyesi kuruluşların yetkilileri de Forumda hazır bulundu.

Forum kapsamında Sayın Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak, Özbekistan Cumhuriyeti Spor Bakanı Sayın Adkham Ikramov ve Kosova Cumhuriyeti Kültür, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sayın Daulina Osmani ile Sayın Bakan Yardımcımız Dr. Enes Eminoğlu’nun da katılımı ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.