Ülkemiz ile Federal Almanya Cumhuriyeti arasında, 1994 yılında imzalanan “Gençliğe Yönelik Politikalarda İşbirliği Hakkında Protokol” kapsamında, bu yıl gençlerin katılımı, gönüllü olma, sosyal uyum ile toplumsal katılımını teşvik etmek ve bireysel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla, 02-06 Temmuz 2024 tarihleri arasında genel müdürlüğümüz koordinasyonunda, “Katılım ve Yetkilendirme” konulu Türk-Alman uzman değişiminin birinci ayağı Eskişehir’de gerçekleştirilmişti. Programın iade-i ziyareti ise 29 Eylül-3 Ekim 2024 tarihleri arasında Almanya/Stuttgart’ta yapıldı.

Eskişehir programında Almanya’dan katılım sağlayan uzmanlar, Stuttgart programında ise Türkiye’den gelen bakanlık uzmanlarımız gençlik katılımı projeleri ve programlarını yakından tanıma fırsatı buldu. 

Program dâhilinde gençlik merkezleri ile yukarıda belirtilen katılım ve gönüllülük konusunda gençlere yönelik çalışmalarda bulunan kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetim ziyaret edilmiştir.

Özellikle Ditzingen'deki yerel Gençlik Konseyi'ni ziyaret eden uzmanlar, burada gençlik çalışmalarının sahadaki başarıları ve zorlukları hakkında bilgiler edindiler.

Türk ve Alman uzmanlar ve akademisyenlerle yapılan çalışma neticesinde, Türkiye ve Almanya’da gençlerin katılımına yönelik strateji belirlenmesi ve bu çerçevede proje geliştirilmesi amaçlanmıştır.