Bakanlığımız ile Uluslararası Olimpiyat Komitesine (IOC) bağlı olarak kurulan Olympic Refuge Foundation (ORF) işbirliğinde yürütülen Dayanışma İçin Spor Projesinin mevcut durum değerlendirilmesi ile ilgili görüşme, İsviçre’nin Lozan şehrindeki Vakfın genel merkezinde gerçekleştirildi.

24 Eylül’de yapılan görüşmeye Bakanlığımızı temsilen Genel Müdürümüz Ahmet Temurci, Proje Yöneticisi Doç. Dr. Hakan Dulkadiroğlu ile Gençlik ve Spor Uzmanı Özay Doğan katılım sağladı.

Genel Müdürümüz Ahmet Temurci yaptığı konuşmasında; geçici ve uluslararası koruma altındaki gençlerin mevcut durumundan ve ülkemizin sosyal uyum noktasında üstlendiği önemli rolden, sporun toplumları bir araya getirme özelliğinden ve Bakanlığımızın projeye verdiği önemden de bahsetmiş ve Bakanlığımızın merkez ve il teşkilatının uluslararası proje uygulama gücünü  vurgulamıştır.   

Doç. Dr. Hakan Dulkadiroğlu projenin mevcut durumu ile ilgili gerçekleştirmiş olduğu sunumunda; 2019 yılından bu yana proje kapsamında yapılan işlerden, insanların bu projeye olan ilgilerindeki artıştan, projedeki hedef-gerçekleşme oranının yüksekliğinden ve 2023 yılında düzenlenen Küresel Mülteci Forumunda projenin iyi uygulama örneği olarak gösterildiğine değinmiştir. 

Sunumun ardından ORF heyetinin proje ile ilgili soruları cevaplandırılmış ve projede yapılabilecek değişiklikler değerlendirilmiştir.

Projenin başlangıcından itibaren Olympic Refuge Foundation (ORF) ile kurulan iyi ilişkiler neticesinde yararlı bir çalışma ziyareti gerçekleştirilmiştir.