Azerbaycan’ın ev sahipliğinde Azerbaycan Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türk Devletleri Teşkilatı ve Azerbaycan Devlet Beden Eğitimi ve Spor Akademisi tarafından "Sporda Birleşelim" konulu İkinci Çok Taraflı Gençlik Değişim Programı 11-17 Şubat 2024 tarihleri arasında düzenlendi. 

İkinci Çok Taraflı Gençlik Değişim Programına, Türk Devletleri Teşkilatı'na üye ve gözlemci ülkelerden spora ve sporun geniş etki alanına ilgi duyan gençlik heyetleri ve Azerbaycan üniversitelerinin öğrencileri katıldı. Programın açılış törenine Azerbaycan Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik İşleri Dairesi Başkanı Ramil Jabbarov, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreter Yardımcısı Sadi Jafarov ve Azerbaycan Devlet Beden Eğitimi ve Spor Akademisi Rektör Yardımcısı Rafail Novruzov katıldı. Ayrıca Akademinin Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Jamila İsmayilzade de açılış töreninde konuşma yaparak katılımcılara başarılar diledi.

Program süresince katılımcılar sporla ilgili çeşitli konularda derslere ve antrenmanlara katıldılar. Azerbaycanlı dağcı ve Azerbaycan Dağcılık Federasyonu Genel Sekreteri İsrafil Aşurlu, Bakü Şehir Pisti temsilcileri Azizli Rafail ve Farzullazade Fidan, Topçubaşov Merkezi araştırmacısı ve yöneticisi Rusif Huseynov, Azerbaycan Judo Federasyonu ticari işler danışmanı Ayan Najaf tarafından yumuşak güç, sporun sosyal ve politik etkileri, girişimcilik üzerine spor dersleri gerçekleştirildi. Akademide öğretmeni Ali Muradov tarafından "Spor ve kişisel gelişim" konulu ve Charles Üniversitesi E-Spor Akademik Bölüm Başkanı Zdenek Ledvina tarafından "Dijital Çağda Elektronik Spor Kavramı" konulu eğitim ve seminer düzenlendi.

"Pilates Yaşamı" ve "Dans Edilebilirlik" ekipleri spor ve dans eğitimleri verirken, katılımcılar deneysel atölye çalışmasına katıldı. Katılımcılar program boyunca basketbol, voleybol, futbol, masa tenisi, yüzme gibi spor dallarında kendilerini test etti ve takımlara ayrılarak spor turnuvalarına katıldı. Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye ve Türkmenistan’dan katılım sağlayan gençlerin birbirlerini daha iyi tanımaları ve arkadaşlık kurmaları için çeşitli ekip oluşturma etkinlikleri Kahoot ve “Ne? Nerede? Ne zaman?" zeka oyunları düzenlendi.

Katılımcıların Guba şehrini daha yakından tanımaları amacıyla bir gezi düzenlendi. Katılımcılar Kızıl Kasaba’yı, Kızıl Kasaba’nın Altı Kubbeli ve Hilaki Sinagoglarını, Dağ Yahudileri Müzesi'ni gezdiler. Kültürel değişim atölyesinde katılımcılar kültürel/geleneksel özelliklerini, yiyecek ve kıyafetlerini sergiledi. 

Programın son günü düzenlenen Gala yemeği katılımcıların kültürel yeteneklerini sergiledikleri Kültür Gecesi ile devam etti. Programın sonunda kapanış töreni yapılarak ev sahibi ülke Azerbaycan tarafından katılımcılara sertifikaları takdim edildi.