UNESCO, Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları vesilesiyle 24 Temmuz 2024 tarihinde üst düzey spor politika yapıcıların katılımıyla “Oyunu Değiştir (Change the Game)” temalı Küresel Spor Konferansına ev sahipliği yaptı. Konferans, sporun dönüştürücü gücünü tartışmak üzere bakanları, üst düzey sporcuları ve spor kuruluşlarını bir araya getirdi. Etkinlik programı dâhilinde ayrıca BM Sporda Kadına ve Kız Çocuklarına Yönelik Şiddetle Mücadele El Kitabı’ndan yola çıkarak güvenli ve eşit sporun teşviki konulu bir panel düzenlendi.

Spordan ve başlıca spor etkinliklerinden toplum için en faydalı şekilde istifade edilebilmesinin yollarını ele almak amacıyla düzenlenen konferansa Bakanlığımızı temsilen Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Temurci ve Genel Müdür Yardımcısı İnanç Özçakmak katıldı.

Birçok üye ülkeden Bakan düzeyindeki katılımcıların konuşma yaptığı konferansta “Sürdürülebilir Sosyal Miraslar İçin Kaliteli Beden Eğitimi ve Spordan Yararlanmak”, “Irkçılık, Ayrımcılık ve Nefret Söylemiyle Mücadele: Spor Eğitmenlerinin Rolü”, “Spor Yoluyla Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” ve “Güvenli ve Eşit Spor” konu başlıkları ele alındı.

UNESCO tarafından Beden Eğitimi ve Spordan Sorumlu Bakanlar ve Yüksek Düzeyli Temsilciler Yedinci Konferansı(MINEPS VII) ile başlatılan “Fit for Life” girişimi ekseninde spor politikaları ve programlarına yapılan yatırımın sosyal getirilerinin geniş bir yelpazede değerlendirildiği Konferansın sonuçları, Fransa’nın Olimpiyat Oyunlarının resmi açılışı öncesinde 25 Temmuz 2024 tarihinde düzenleyeceği Devlet Başkanları Zirvesine sunulacak.