Bakan Yardımcımız Avukat Doç. Dr. Safa Koçoğlu’nun Başkan Yardımcısı seçildiği Sporda Dopinge Karşı Uluslararası Sözleşmeye (COP9) Taraf Devletler Dokuzuncu Konferansı Bürosu ve Onay Komitesinin üçüncü toplantılarının 2024 yılı son çeyreğinde Türkiye’de yapılmasına karar verilmişti.

Söz konusu toplantıların lojistik ve teknik düzenlemelerini görüşmek üzere 1 Şubat 2024 tarihinde; Bakanlığımız Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünden Genel Müdür Yardımcısı İnanç Özçakmak, Daire Başkanı Mustafa Barış Öztürk, UNESCO Sekretaryası Spor, Sosyal ve Beşeri Bilimler Sektöründe Dopingle Mücadele Bölümünden İrtibat Görevlisi Yardımcısı Camila Ubillus Deur ve Proje Sorumlusu Rinrada Yothaparn ile Genel Müdürlüğümüzden ve UNESCO Sekretaryasından temsilcilerin katılımıyla çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda; COP9 Bürosu ve Onay Komitesinin ilk toplantılarının 5-6 Mart 2024 tarihlerinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirileceği, ikinci toplantılarının 5-6 Eylül 2024 tarihlerinde Hindistan’da düzenlenmesinin planlandığı ve üçüncü toplantılarının 2024 yılı Kasım veya Aralık aylarında Türkiye’de gerçekleştirilebileceği not edilirken bahse konu Toplantıların lojistik ve teknik hususlarına ilişkin ayrıntılar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.