Türkiye'de Ev Sahibi Topluluklara ve Suriyeli Mültecilere Yönelik Psikososyal Destek Projesi (MHPSS) hazırlıkları kapsamında İstanbul Sultanbeyli Gençlik Merkezi’nde bir toplantı tertip edilmiştir. Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığı ile Alman Uluslararası İşbirliği Kurumunun (GIZ) iş birliğiyle Türk gençler ile geçici koruma altındaki Suriyeli gençler arasında sosyal uyumun sağlanması ve psikososyal destek faaliyetleri yürütülmek maksadıyla yürütülmesi planlanan projenin hazırlıkları devam etmektedir.

Toplantıya Bakanlığımızı temsilen Genel Müdür Yardımcısı Erkan Şamiloğlu, Daire Başkanı Ayşenur Bülbül, projenin genel koordinasyonundan sorumlu Genel Müdürlüğümüzün Uluslararası Projeler Daire Başkanı Emre Kaçar, ilgili birimlerden uzman personel, İstanbul'daki gençlik merkezlerinin bazı yöneticileri, İstanbul'daki farklı gençlik merkezlerinden gençlik liderleri, genç gönüllüler, sosyal hizmet uzmanları,  Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu temsilcileri (GIZ) Katharina Montens ve Şeyma Demirlikan katılım sağlamıştır.

Projeyi yürütecek kurumların birbirini daha iyi tanıması için bir fırsat olarak değerlendirilen toplantıda, projenin hedef kitlesi olan gençlerimiz için neler yapabileceği tartışılmış, projenin etkin bir şekilde yürütülmesi için gerekli olan ihtiyaçlar istişare edilmiş, gençlik merkezi çalışanlarının bu ihtiyaçlar doğrultusunda talepleri dinlenmiştir. Bu talepler Bakanlık ve GIZ yetkilileri tarafından dinlenmiş ve proje metinlerinin bu ihtiyaçlar doğrultusunda hazırlanacağı belirtilmiştir.