Avrupa Birliği’nden ülkemize sağlanan Katılım Öncesi Mali Yardımın (IPA) uygulamasında gelinen aşamayı değerlendirmek ve IPA’nın 2021-27 yıllarını kapsayan III. dönemine ilişkin bilgilendirmede bulunmak amacıyla ihdas edilen Mali İşbirliği Koordinasyon Kurulu(MİKK) Toplantısı 25 Aralık 2019 tarihinde AB Başkanlığında gerçekleştirildi.

        25 Aralık 2019 Çarşamba günü Avrupa Birliği Başkanı Sayın Faruk Kaymakcı’nın başkanlığında gerçekleştirilen MİKK Toplantısı’na Bakanlığımızı temsilen Bakan Yardımcımız Sayın Halis Yunus Ersöz, Daire Başkanımız Emre Kaçar, Gençlik ve Spor Uzman Yardımcısı Taha Bolanyıg katılım sağladı.

     Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA)-II Dönemi (2014-2020) mali işbirliği yapılanmasına ilişkin koordinasyon platformlarından olan “Mali İşbirliği Koordinasyon Kurulu”nun gerçekleştirdiği toplantıya, ilgili Bakanlıklarımız ve kurumlarımızın üst düzey yetkilileri katılmıştır.

        Bakan Yarımcımız Sayın Halis Yunus Ersöz, IPA I döneminde Bakanlığımızın DEZÖDES projesi kapsamında 35 milyon Avro fon kullandığını, DEZÖDES projesine benzer bir projede kullanmak için IPA II döneminde kullanılamayan fonlara talip olduğumuzu belirtmiş ve IPA III dönemi için AB Başkanlığına sunulan proje sayısının arttırılacağını dile getirmiştir.