Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya (GKTA), iki ülke arasında öğrenci ve gençlik değişimlerini geliştirmeyi, somut programlarla ve mevcut girişimleri ön plana çıkarmak, Türkiye-Almanya arasında karşılıklı değişim olanaklarını arttırmayı ve iki ülkenin birbirine yakınlaşarak ilişkilerin daha da güçlenmesini amaçlayan bir girişimdir.

GKTA 2012 yılında kurulmuş olup,  2013 yılında faaliyete geçmiştir. GKTA aynı zamanda Türk-Alman Karma Uzmanlar Komisyonu üyesidir. Bakanlığımızı temsilen bir Danışma Kurulu üyemizin de yer aldığı bu oluşum ile kuruluş aşamasından bu yana gençlik ve uzman değişimi çalışmalarını karşılıklı olarak yürütmekteyiz.

Bu yıl Danışma Kurulu'nun 9. Toplantısı,  8-9 Kasım 2022 tarihinde Düsseldorf'ta gerçekleştirilmiştir. Bu çerçevede ilgili toplantıya Danışma Kurulu üyesi ile Almanya Koordinatörümüz katılım sağlamıştır. Kurulda 2023 yılına ilişkin işbirliği olanakları istişare edilmiş olup Tutanak altına alınmıştır.

https://www.landtag.nrw.de/home/der-landtag/europa-und-internationales/parlamentariergruppen/turkei/meldungen/deutsch-turkische-jugendbrucke-z.html