Türkiye'de Eğitimde, İstihdamda veya Öğretimde Olmayan (NEİY) ve NEİY Riski Altında Olan Gençlerin Becerilerinin ve İstihdam Edilebilirliğinin Artırılması Projesi, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) tarafından fonlanmaktadır. Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü olarak koordinasyonunu yaptığımız projemizin uygulama birimi, Eğitim Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’dür. Proje ortağımız UNICEF ile ortaklaşa yürüttüğümüz projemiz, İstanbul, Edirne, İzmir, Bursa, Ankara, Adana, Kayseri, Samsun, Giresun, Ağrı, Elazığ, Gaziantep olmak üzere toplam 12 ilimizde, 81 gençlik merkezinde uygulanacaktır.

81 gençlik merkezinde uygulanacak olan projemiz ile eğitimde ve istihdamda olmayan (NEİY) gençliğe yönelik kurumlar arası iş birliğinin geliştirilmesi, ulusal politika çerçevesinin ve araçlarının geliştirilmesi amaçlanmaktadır. IPA III döneminde, 'Eğitim, istihdam, sosyal koruma ve içerme politikaları' tematik önceliğinden fonlanan projemiz ile gençlerin beceri kazanma, istihdam politikalarının etkinliğini sürekli olarak izleme, politika diyaloglarına katılma ve NEİY oranını etkileyen durumlarla ilgili önerilerde bulunma amacıyla çok paydaşlı bir koordinasyon ağının kurulması hedeflenmektedir. Projemiz, gençlerin işgücü piyasasına tam katılımını engelleyen olumsuz normları ve davranışları olumlu yönde etkilemeyi amaçlamaktadır.

Projemiz kapsamında, yapılacak çalışmaların hedef grup üzerindeki etkisini artırabilmek ve kurulacak iş birliklerinin temellerini oluşturabilmek için projemizin hedeflerinde ve uygulanmasında rolü ve ilgisi olan kamu kurumları, uluslararası organizasyonlar, STK’lar, akademisyenler ve gençlere yönelik paydaş toplantısı yapılmıştır. Projemiz, genç kadınların işgücü piyasasına tam katılımını engelleyen olumsuz normları ve davranışları olumlu yönde etkilemek ve ele almak için çalışmayı amaçlamaktadır.