Uluslararası ilişkilerde, ülkelerin tanıtımında sporun önemini TRT Türkiye’nin Sesi Radyosu’na anlatan Sayın Genel Müdürümüz Ahmet Temurci, ülke tanıtımının ve ülke imajının oluşturulması noktasında sporun vazgeçilmez bir öneminin olduğundan bahsetmiştir.

Bakanlık olarak ve Türkiye olarak spora bölgesel ve küresel düzeyde spora kendi hikâyemizi anlatmamıza kendimizi tanıtmamıza imkân veren bir insani diplomasi faaliyeti olarak da baktığımızı belirterek “Bizim için spor yoluyla ülkenin tanıtımı ve ülke algısının pozitife bir şekilde dönüştürülmesi anlamında spor çok etkin ve kritik bir rol oynuyor” demiştir.

Sporun birleştirici bir gücü ve popülaritesi olduğunu, şu an dünyada sporun dilinin bir müzik ve edebiyat gibi evrensel olduğunu belirterek, “Sporu etkin bir şekilde ülkenin tanıtımında ve sporu ülke imajının oluşturulmasında kullanmak için çalışmalar yürütüyoruz. Ülkelerin tanıtılmasında ülke imajının güçlendirilmesinde uluslararası organizasyonlar son derece önemli. Bizim son yıllarda özellikle son 17 yılda özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde spor alanında çok büyük atılım yaşandı özellikle tesisleşme anlamında, sporcu sayısının arttırılmasında, spor kulüplerinin arttırılmasında ve uluslararası organizasyonlar kapsamında son 17 yılda çok büyük gelişmeler kaydedildi” şeklinde konuşmuştur.

“Spor turizminin Türkiye’deki durumu nedir?” şeklinde sorulan soruya, “Türkiye spor turizmi açısından hem coğrafi özellikleri hem iklim özelliklerinden dolayı spor turizmi potansiyeli çok yüksek bir ülke. Spor turizmini Bakanlık olarak çok önemsiyoruz. Sayın Bakanımız önderliğinde 2019 yılında yayımlanan 11. Kalkınma Planında spor turizmini aynı sağlık turizminde olduğu gibi bir stratejik alan olarak Kalkınma Planına sokmayı başardık. Bu bizim için çok önemli bir adımdı. Özellikle dünyada spor turizminden daha büyük bir pay almak için bir stratejik anlamda böyle bir adım attık. Bakanlık olarak kendi birimimizde bir spor turizmi birimi oluşturduk. Türkiye’nin spor turizmiyle ilgili tüm potansiyelini tüm envanterini ortaya koymaya çalışıyoruz.” şeklinde cevap vermiştir.

Programın devamında Genel Müdürlüğümüzün çalışmalarından bahsederek, 2021 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde, Türkiye’de İslam Dünyası’nın Olimpiyatları’nın Konya’da gerçekleştirileceğini, 2020’nin Eylül ayında da Dünya Göçebe Oyunları’nın yapılacağının bilgilerini ileterek bu organizasyonların çalışmalarının devam ettiğini bildirmiştir.