Avrupa Birliği (AB) müktesebatına uyum çalışmalarının ve üyelik müzakerelerinin yürütülmesi ve eşgüdümü amacıyla ihdas edilen “Avrupa Birliği Eşgüdüm Kurulu”nun (ABEK) ilk toplantısı 25 Kasım 2019 tarihinde AB Başkanlığında gerçekleştirildi.

25 Kasım 2019 Pazartesi günü Avrupa Birliği Başkanı Sayın Faruk KAYMAKÇI’nın başkanlığında ilk kez gerçekleştirilen ABEK Toplantısı’na Bakanlığımızı temsilen Bakan Yardımcımız Sayın Hamza Yerlikaya, Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Burak Çağatay Doğan, Gençlik ve Spor Uzmanı Dicle Akıncı ile Uzman Umut Öner ÜLGEN katılım sağladı.

AB’nin kendi içerisindeki gelişmelerinin yanı sıra, ülkemizin üyelik süreci ve AB ile ilişkilerimizin genel değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda kamu kurumu temsilcileri, kurumlarının sorumluluk alanına giren fasıllarda son durumu aktardı.

Bakan Yardımcımız Sayın Hamza Yerlikaya, Bakanlığımız faaliyet alanına giren 26. faslın siyasi blokaj nedeniyle müzakerelere açılamaması hasebiyle, fasıl dahilinde çalışmalara alt komite toplantıları marjında devam edildiğini, Bakanlığımızın üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmekte olduğunu ve ilerleyen dönemlerde de beklenilen katkıyı sağlayacağını dile getirdi.