Pakistan Ulusal Gençlik Meclisi heyeti, 29 Ekim - 5 Kasım 2019 tarihlerinde Türkiye’ye gerçekleştirdikleri ziyaret kapsamında 4 Kasım 2019 tarihinde Bakan Yardımcımız Prof. Dr. Sayın Halis Yunus Ersöz tarafından kabul edilmişlerdir.

Karşılıklı iyi niyet dileklerinin sunulması ile başlayan görüşme, samimi bir ortamda gerçekleştirilmiştir. Görüşmede, iki ülke ilişkilerinin önemi, iki ülke halklarının tarihi yakınlığı, gençler arasında yapılacak işbirliği faaliyetleri ile bu yakınlığın gelecek nesillere taşınması konuları üzerinde durulmuş ve Pakistan’ın gençlik alanında ulusal bir çatı kuruluşu haline gelen Pakistan Ulusal Gençlik Meclisi’nin bu süreçteki tecrübeleri hakkında bilgi edinilmiştir. Görüşmenin genelinde, Türkiye ve Pakistan’ın ortak kültürel mirasa sahip dost ve kardeş ülkeler olduğuna vurgu yapılmıştır.

Genel Müdürlüğümüz ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ortaklığında Pakistan Ulusal Gençlik Meclisi heyetine yönelik hazırlanan program kapsamında heyete, Bakanlığımızın Gençlik Merkezleri ve Gençlik Kampları deneyimlerine yönelik bilgilendirme yapılmış ve Batıkent Gençlik Merkezine ziyaret gerçekleştirilmiştir.

Pakistan Ulusal Gençlik Meclisi

Pakistan hükümetinin 1984'te lisans verdiği ilk gençlik kuruluşu olan Pakistan Ulusal Gençlik Meclisi, zamanla gençlik alanında faaliyet gösteren ulusal çatı kuruluş haline gelmiştir. Ülkenin önde gelen 30 üniversitesi ile Pakistan devletine bağlı 59 idari yerel yönetim tarafından resmi olarak tanınan Meclis, İslamabad Büyükelçiliğimiz ve diğer kordiplomatik tarafından da muhatap alınan bir oluşumdur.

Daha önce Kanada, Singapur, Güney Kore, Çin, Hong Kong, Azerbaycan, Sri Lanka ve Malezya'ya ziyaretlerde bulunan Meclis, Pakistan'ın farklı bölgelerinden alanlarında başarılı, genç ve meslek sahibi kişiler ile öğrencilerden oluşuyor.

Yurtdışı ziyaretleri kapsamında zaman zaman farklı heyetlerini ülkemize getirip sosyal medyada yayınlayan kuruluş, ülkemize gerçekleştirdikleri ziyaretler kapsamında TBMM, TİKA, Anadolu Ajansı, Anayasa Mahkemesi ve çeşitli üniversitelerin yetkilileri tarafından kabul edilmişlerdir.