Gençliğe yönelik politikalar konusundaki mevcut işbirliğinin değerlendirilmesi ve bir sonraki yıla dair  planlamanın yapılması, program ve kurumların koordinasyonu, yeni partnerliklerin özendirilmesi amacıyla oluşturulan "Türk-Alman Karma Uzmanlar Komisyonu" toplantıları her iki ülkede dönüşümlü olarak yapılmaktadır. Komisyon toplantılarında alınan karar doğrultusunda karşılıklı gençlik değişimleri ile çeşitli eğitim faaliyetleri gerçekleştirilmektedir.

23. Türk-Alman Karma Uzmanlar Komisyonu Toplantısı, ülkemiz ile Almanya arasında 2020 yılı faaliyet ve projelerinin belirlenmesi amacıyla, Bakanlığımız Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde 07-10 Ekim 2019 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilmiştir.

Söz konusu toplantıya, gençlik alanında faaliyet gösteren kurumlardan Bakanlığımız temsilcilerinin yanı sıra, Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından katılım sağlanmıştır.

       Toplantıda, tarafların gençlik alanında güncel gençlik politikaları ve gençlik hizmetlerinin sunumu ile başlanmış olup; gönüllülük, göç ve gençlik, gençler için mesleki ve teknik eğitim olanakları, sporun araç olarak kullanılması yoluyla gençliğin güçlendirilmesi ve temalı değişimler ele alınmıştır. Taraflar arası mutabık kalınan faaliyetler tutanağa bağlanmak suretiyle, 2020 yılına ilişkin çalışma takvimimiz oluşturulmuştur