Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem KASAPOĞLU, ülkemize ziyarette bulunan KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sayın Sunat ATUN ve beraberindeki heyeti 23 Aralık 2021 tarihinde Bakanlık makamında ağırladı.

Ziyaret sırasında gerçekleşen heyetlerarası görüşmede, iki kardeş ülkenin gençlik ve spor alanlarındaki işbirliği fırsatları ele alındı.

Sayın Bakanımız KASAPOĞLU, Sunat ATUN ve heyetini Bakanlık makamında ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederken, KKTC’yi ülkemizden ayrı tutmadığımız, oradaki gençlerin ve sporcuların ihtiyaçlarını ülkemizdeki akranlarıyla aynı derecede önemsediğimizi vurguladı.

Sayın ATUN konuşmasında, KKTC’nin ekonomi ve başka alanlarda olduğu gibi spor alanında da ambargolara maruz kaldığını, sporcuların ferdi imkânlardan yararlanarak bireysel çabalarla bu ambargoları aşmaya gayret gösterdiğini, Türkiye’nin de her daim bu çabalarda yanlarında olduğunu hissettiklerini ifade etti.

Sayın Bakanımız KASAPOĞLU, Toplantı sonunda KKTC heyetine teşekkür ederken, hem bilgi ve tecrübe paylaşımı konusunda, hem de sporun yaygınlaştırılması ve tesisleşme konusunda KKTC için her türlü desteğe hazır olduğumuzu, sporun bütün kötülüklerin düşmanı olduğunu vurgulamıştır.

Karşılıklı hediyeleşmenin ardından Sayın Bakanımız KKTC heyetini Bakanlık binasından uğurlamıştır.