Bilindiği üzere Almanya ve Türkiye arasında gençliğe yönelik işbirliği politikası;  18 Nisan 1994 tarihli „Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Almanya Federal Cumhuriyeti Aile, Yaşlılar, Kadınlar ve Gençlik Bakanlığı (BMFSFJ) arasında Gençliğe Yönelik Politikalarda İşbirliği Hakkında Protokolüne” dayanmaktadır.

Söz konusu işbirliği protokolü, gençliğe yönelik politikalarda geniş çaplı bir işbirliği çerçevesinde her alanda gençlik ve uzman değişiminin yapılmasını öngörmektedir. Bu vesileyle iki ülke heyetinin yer aldığı “Türk-Alman Karma Uzmanlar Komisyonu “ kurulmuştur.

Söz konusu her yıl bir araya gelen ihtisas komisyonu, Türkiye ile Almanya arasındaki değişim temaları belirlenerek nasıl düzenleneceği hususu görüşülmektedir. Görüşmeler sonucunda bir sonraki yılda yapılması öngörülen faaliyetler, taraflar arasında tutanağa bağlanmaktadır. Tutanağa bağlanan faaliyetler yıl içerisinde karşılıklı olarak gerçekleştirilmektedir.

Bu kapsamda 25. Türk-Alman Karma Uzmanlar Komisyonu Toplantısı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Sayın Ahmet TEMURCİ başkanlığında, 16 Aralık 2021 tarihinde dijital ortamda gerçekleştirilmiş olup 2022 yılına ait faaliyetler belirlenerek tutanağa bağlanmıştır.