UNICEF Türkiye Temsilcisi Regina De Dominicis’in ev sahipliğinde Ankara Cer Modern Sanat Galerisi’nde 10 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilen serginin açılışına Bakanlığımızdan Genel Müdürümüz Ahmet TEMURCİ ile Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre TOPOĞLU katıldılar. Sergiye 200’e yakın katılımcı, UNICEF ile yakın çalışmalarda bulunan Bakanlıkların yetkilileri, sivil toplum üyeleri, yabancı misyon temsilcileri, bağışçılar, Birleşmiş Milletler ve UNICEF çalışanları, medya mensupları, çocuklar ve gençler katıldı. Ünlü sanatçı ve UNICEF destekçisi Hadise de serginin açılışında yer aldı.

Sergide konuşan Dominicis, UNICEF'in 75 yıl önce 2. Dünya Savaşı'nın ardından kriz zamanlarında faaliyetlere başladığını, bu süreçte gençler, çocuklar, ortaklar ve bağışçılarla beraber çok yol kat ettiklerini, eğitim, sağlık ve çocuk hakları gibi alanlarda birlikte çalıştıklarını ifade etti. Dominicis, sorunların üstesinden hep beraber gelmeye çalıştıklarını belirterek, "Geçtiğimiz dönemde kaydettiğimiz bütün gelişmeleri olumsuz yönde etkileyen bu kriz neredeyse inanılmayacak bir rakam olan 100 milyonun üzerinde çocuğun yoksulluk eşiğine gelmesine sebebiyet verdi. Dünya üzerindeki çocuk nüfusunun yarısına denk gelen tahminen 1 milyar çocuk da iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor." dedi.

Dominicis, UNICEF'in 1951'den beri Türkiye'de hükümetle çok yakın bir şekilde çalıştığını, geçen 70 yılda sivil toplum ortakları ve özel sektör ile iş birliği içinde gündemlerini gerçekleştirmeye devam ettiğini kaydetti.