SPOR İLE SOSYAL UYUM PROJESİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan “Geçici ve Uluslararası Koruma Altındaki Bireyler ve Ev Sahibi Toplum İçin Spor ile Sosyal Uyumu Güçlendirme Projesi” UOK(Uluslararası Olimpiyat Komitesi)’nin kurmuş olduğu ORF(Olympic Refuge Foundation) tarafından sağlanan fonlarla desteklenmektedir.

Projemiz, geçici ve uluslararası koruma altındaki çocuklar ile ev sahibi toplumdaki çocukların spor aracılığı ile sosyal uyumunu güçlendirmek, toplumlar arası oluşabilecek sosyal gerilimi azaltmak ve risk altındaki bireyleri tespit edip ilgili kurumlara yönlendirme yapmayı amaçlamaktadır.

Proje 5 ilde yürütülmekte olup, projenin 4’er aylık periyodlardan oluşan ilk dönemi tamamlanmıştır. Bu kapsamda projede gerçekleştirilen faaliyetler 16 Ocak 2020 tarihinde illere ziyaretler yapılarak yerinde izlendi.

 

Bu ziyaretler neticesinde projenin başarılı bir şekilde devam ettiği, ailelerin böyle bir projede yer aldıkları için memnuniyet duydukları ve proje kapsamında alınan spor ekipmanları ve kıyafetlerin bizzat yürütülen etkinliklerde aktif olarak kullanıldığı ayrıca çocukların katıldıkları etkinlikler yerinde görülmüştür.