“GENÇLERİMİZİ KARDEŞLİK DUYGUSUYLA İYİ YETİŞTİRDİĞİMİZ SÜRECE HER TÜRLÜ ZORLUĞUN ÜSTESİNDEN GELİRİZ”

 

03.09.2019

 

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, hem Türkiye’nin hem de İslam ülkelerinin çok önemli bir genç potansiyele sahip olduğuna işaret etti. Bakan Kasapoğlu, “Hem Türkiye hem İslam coğrafyası olarak gençlerimizi kardeşlik duygusuyla iyi yetiştirdiğimiz sürece her türlü zorluğun üstesinden geliriz. Allah'a şükürler olsun her türlü imkana sahibiz” diye konuştu.

 

Bakan Kasapoğlu, İstanbul’da Kazlıçeşme Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) Gençlik Günü kutlamasına katıldı. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın 3 Eylül'ü Gençlik Günü olarak belirlemesinin önemine vurgu yapan Bakan Kasapoğlu, bu tarihin önemli bir sembol olduğunu anlatarak, "İslam coğrafyasındaki tüm gençlerin, Gençlik Günü'nü kutluyorum” dedi. Bakan Kasapoğlu, sözlerini söyle sürdürdü:

 

“Maalesef islam dünyamızda iç ve dış istikrarsızlıklar nedeniyle önemli mücadeleler söz konusu. Bizler, karşı karşıya kaldığımız bu zorluklarla güçlü bir mücadele için elbette sosyal, siyasal, ekonomik anlamda kaynaklarımızı birleştirip, topyekün hareket etmeliyiz. İslam İşbirliği Teşkilatı, hükümetler arasında yegane bir güce öncülük ediyor. Ülkemiz de bu teşkilata üye devletler ararsında. Kardeşliği geliştirmek, Filistin'in haklarını, davasını savunmak, üye olmayan devletlerdeki müslüman azınlıkları ve topluluğu savunmak için bu teşkilatı sonuna kadar destekliyoruz."

 

Bakan Kasapoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın birçok etkinliğine Türkiye'nin ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, şöyle dedi:

 

"Dayanışma ve iş birliğini güçlendirmeye yönelik pek çok potansiyelin olduğunu vurgulamak istiyorum. Bu konuda çok çalışmamız gerekiyor. Her bir gencimizin ileriye yönelik neler yapılması yönünde dert edinmesi gerekiyor. Kardeşlik hakikaten bir algı, zihinsel bir durum. Bunu zihinlerimizde iyi idare etmemiz lazım. Bizi kardeş ilan eden o ilahi kavramaları çok iyi anlamamız ve içselleştirmemiz gerekiyor. Bu çerçevede gerek bakanlık, gerekse de gençlik derdi olan bir arkadaş topluluğu olarak sizlerin her daim yanınızdayız. Çok önemli bir genç potansiyelimiz var. Hem Türkiye hem islam coğrafyası olarak gençlerimizi kardeşilik duygusuyla iyi yetiştirdiğimiz sürece her türlü zorluğun üstesinden geliriz. Allah'a şükürler olsun her türlü imkana sahibiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bize sunduğu imkan da kelimelerle anlatılacak şekilde değil. Allah'ımıza hamd olsun. Canı gönülden Gençlik Günü'nüzü kutluyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun."